Sokan keresnek kölcsönzött munkaerőt, és még többen állnának így munkába. A válság előtti időkhöz képest viszont még mindig 10-15 százalékkal dolgozhatnak kevesebben munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül – írja a HVG.

Jelentős kereslet mutatkozik a kölcsönzött munkaerőre, ebben az évben talán most a legnagyobb – mondta Juhász Csongor, az évente több mint 17 ezer munkavállalót kölcsönző, Magyarországon piacvezető Prohumán munkaerő-kölcsönző vezetője. A cég közleményéből az derül ki,

a koronavírus-válságban munkakeresők tízezrei fordultak munkaerőkölcsönző vállalatokhoz, ezreket pedig már sikerült is munkába állítani a különböző szektorokban.

A korábbinál nagyobb számban keresnek diákmunkásokat a cégek – emelik ki. A legkeresettebb munkakörök továbbra is a termelési és gyártósori pozíciók, valamint az ezt kiszolgáló feladatkörök, például a gépkezelő és beállító, technikusi, karbantartói pozíciók. Nagy a kereslet élelmiszeriparban, a raktári munkakörök és a szakképzett logisztikai munkatársak – például targoncavezetők – iránt, és sokaknak kínálnak munkákat a mezőgazdaságban őszi idénymunkákra. A Prohuman tapasztalatai azt mutatják,

 bizonyos ágazatokban már újra munkaerőhiányról lehet beszélni, így például feldolgozóipari, termelő és gyártó szektorokban.

Egyre nagyobb a vállalatok nyitottsága az azonnal bevethető – és azonnal el is küldhető – kölcsönzött munkaerő felé a mostani, kiszámíthatatlan gazdasági környezetben. Bár a javulás egyértelmű, a Prohuman becslése szerint a válság előtti időkhöz képest jelenleg mintegy 10-15 százalékkal dolgozhatnak kevesebben a munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!