Az Európai Unióban a magyarok körében az egyik legmagasabb azok aránya, akik nem tudnak megfinanszírozni egy egyhetes nyaralást - derül ki az Eurostat adataiból.

Tavaly a magyarok 41,5 százaléka nem tudott anyagi okok miatt elmenni egy legalább egyhetes nyaralásra, miközben az Európai Unió átlagában ez az arány 29 százalék.

A magyaroknál csak a románok, a görögök, a horvátok, a ciprusiak és az olaszok (2018-as adat) vannak rosszabb helyzetben. A skandináv országokban ugyanakkor ez a probléma 10-11 százalékot érint, de Ausztriában és Németországban is csak 13 százalékot.

Jó hír ugyanakkor, hogy a helyzet - részben a tömegturizmus és az olcsó fapados járatok tejedésének köszönhetően - évek óta javul. Az EU-ban például 2010-ben még az emberek 39 százaléka nem tudott anyagi okokból nyaralni menni, Magyarországon pedig az arány 65 százalék volt.

Az Eurostat szerint ugyanakkor a koronavírus ezt a kedvező tendenciát megtörte. Sokan a határzárak és a vírustól való félelemben meg sem kísérelték, hogy elmenjenek nyaralni, pláne nem külföldre.

Forrás: napi.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!