Az MTD döntése azt jelenti, hogy majdnem 500 ember veszti el a munkáját – olvasható a Népszavában.

 Megszünteti a termelést az amerikai multi, az MTD nemesvámosi gyárában 2020. augusztus 7-től. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint

- jelentette be a cég Facebook-oldalán. A döntést azzal magyarázták, hogy a logisztika átszervezése után a világszerte elhelyezkedő termelőüzemek összehangolása zajlik az MTD globális vezető pozíciójának megerősítése érdekében.

A vállalat a fűnyírótraktor üzletágban tervezi növelni ezzel versenyképességét. A posztban közölték azt is, hogy a fűnyírótraktorok, akkumulátorral működtetett szerszámok és robotok jövőorientált termékszegmenseinek gyártását az USA-ban és Izraelben található üzemeibe koncentrálja.  Megjegyezték, hogy Magyarország továbbra is fontos része marad az MTD Products AG európai szervezetének, és a jövőben értékesítési, adminisztratív és logisztikai feladatokat lát el. Az MTD ezért nagyjából 55 munkahelyet tart fent a régióban.

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ