Nem lesz olyan ember, akinél a munkanélküli segély időszaka kifut, akkor az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból vagy a magyar államtól – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában. Orbán Viktor viszonválaszában azt is mondta, egy olyan gazdasági rendszer működik itthon, amikor a munkaadók és munkavállalók meg szoktak egyezni egymással évenként – írja a Világgazdaság.

 A minimálbér kérdésében is meg szoktak állapodni. Nem osztom azokat az osztályharcos szempontokat, amiket ki akarnak provokálni – mondta a miniszterelnök az Origo szemléje szerint.

 A kormányfő elmondta, hogy számos lezártnak tűnt kérdés nyílt újra, és itt a lehetőség, hogy korábban evidensnek gondolt kérdéseket újragondoljanak. A kormány kész az érdemi egyeztetésre az ellenzékkel gazdaságstratégiai kérdésekben. A moniszterelnök arról is beszélt, hogy

amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hoz létre a kabinet.

Nem lesz olyan ember, akinek ez az időszak kifut, az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból, vagy a magyar államtól – tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék és a kormány is teljesen másként gondolkozik a nagyberuházásokról. Az utóbbiakat fel kell gyorsítani, és növelni kell a számukat – mondta.

Akinek nincs munkája, és kiment alóla a munkanélküli segély, annak munkahelyet teremtenek vagy a vállalati, vagy az állami szektorban.

– fejtette ki.

Orbán Viktor azt is mondta: mindenkinek lesz munkája, ha kimegy alóla az álláskeresési járulék. Arról is beszélt, hogy vannak olyanok, akik nemcsak munkavállalók, hanem munkaadók is.

Azok a vállalkozók, akik most nehéz helyzetbe kerültek, azok számára egy 50 milliárdos alapot nyitottak meg, és ehhez lehet fordulni.

– mondta.

Forrás: Világgazdaság

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!