A kormányfő egyebek mellett a gazdasági eredményekről is beszámolt. Mint mondta, a pénzügyminiszter, Varga Mihály "fantasztikus'" eredményről tájékoztatta a tegnapi ülésen a kormányt: 4,5 millió fő fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma, amire 30 éve - a rendszerváltás - óta nem volt példa – írja az mfor.hu.

A miniszterelnök közölte, hogy 2010 óta 800 ezer új munkahely jött létre. Ezzel - pontosabban a foglalkoztatási ráta - alakulásával ugyanakkor nem elégedett, mert "a csehek előttünk járnak, és ez így nem maradhat".

Érdemes hozzátenni, hogy Orbán Viktor 2010-ben azt a célt tűzte ki kormánya elé, hogy 10 év alatt egymillió munkahely jöjjön létre.

A számadásnak most jött el az ideje, 2020-ban. Az nem világos, hogy a miniszterelnök által említett 800 ezer munkahelybe beleérti-e a közfoglalkoztatottakat.

A kormány ugyanis rendre besorolja ezeket az embereket a foglalkoztatási statisztikába.

Ha ez a helyzet, akkor érthető a miniszterelnök elégedetlensége, mert 10 év alatt nem teljesült a cél, az egymillió új munkahely. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban a legkisebb keresettel rendelkező jövedelme emelkedett a legnagyobb mértékben, összefüggésben a minimálbér-emelésekkel.

Forrás: mfor.hu