A kölcsönzött munkavállalók havi bruttó átlagkeresete tavaly megközelítette a 163 ezer forintot, ami 60 százalékkal magasabb az akkori minimálbérnél, összességében pedig csaknem 104 ezer munkavállalónak volt munkajogi kapcsolata munkaerő-kölcsönzőkkel - közölte a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég kedden.

A Trenkwalder idei első féléves tapasztalatai alapján 2015-ben elérheti a 120 ezret a kölcsönzött dolgozók létszáma Magyarországon.

A közlemény szerint Magyarországon mintegy ezer munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céget tartanak nyilván, a teljes piac tavalyi nettó árbevétele 137 milliárd forint volt.

A Trenkwalder kiemeli, hogy 2010 óta folyamatos ingadozásokkal, de stabilan a 100 ezres szint felett alakul azok száma, akik kölcsönzéssel találják meg helyüket a munkaerő-piacon.
    A Nemzetgazdasági Minisztérium statisztikáit idézve kifejtik, hogy a munkaerő-kölcsönzés továbbra is a fizikai munkakörökben jellemző foglalkoztatási forma: a kölcsönzöttek 88,5 százaléka főként betanított és szakmunkát végez, ők elsősorban a feldolgozóiparban (ezen belül is elsősorban az elektronikai, optikai termékek gyártásában, a járműgyártásban, a fémalapanyag- és fémfeldolgozásban) kaptak munkát. A szellemi foglalkoztatottak elsősorban az adminisztratív (ügyintézői, ügyviteli) szolgáltatások területén látnak el feladatokat.

A kölcsönzött munkavállalók többségét, 87,5 százalékát - ellentétben a közhiedelemmel - teljes munkaidőben alkalmazzák - hívja fel a figyelmet a Trenkwalder.

Fehér Tamás, a Trenkwalder ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy sok állásra jelenleg nehezebb jó szakembert találni, mint egy éve, így ennek is köszönhető, hogy a munkaerő-kölcsönzőknél elérhető átlagbér egy év alatt több mint 10 százalékot emelkedett.

A munkaerő-kölcsönzésnek komoly szerepe van abban, hogy azok a munkavállalók is részt vehessenek a foglalkoztatásban, akiknek másképpen nem sikerül elhelyezkedniük, ám a közmunkát nem akarják választani - olvasható a közleményben. A kölcsönzött munkavállalók 26 százaléka 25 év alatti, de közel 13 százalékuk az 50 év feletti korosztályból kerül ki, akik közül sokaknak szintén ez az egyetlen lehetőség arra, hogy megfelelő állást találjanak. Ez a szektor fontos belépőpont a „hagyományos" munkaerő-piacra is: a tavalyi 104 ezer kölcsönzött munkavállaló 24,1 százalékát a foglalkoztatók időközben saját állományba vették át, lehetővé téve a cégen belül további karrier építésének lehetőségét.