Sztrájkbizottsági ülés keretében vitatták meg a bértárgyalás jelenlegi helyzetét pénteken. A szakszervezet döntéshozó testülete a tagjaink jelentős többségétől beérkező vélemények alapján úgy döntött, hogy a vállalat jelenleg érvényben lévő bérajánlása nem fogadható el˝ - közölte az Audi Hungária Független Szakszervezetének honlapja.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet továbbra is hisz abban, hogy létezik olyan közös, mindkét fél által elfogadott felelősségteljes megállapodás ami megoldás a jelenlegi helyzetre. Az AHFSZ a tárgyalásokat egy új, konstruktívabb bérajánlási javaslattal szeretné továbbra is a megoldás felé mozdítani.

Az AHFSZ új javaslata a kétéves bérmegállapodásra:

- 2017-es évre: 40.000 Ft-os egységes alapbéremelés 2017.01.01-től, 600.000 Ft-os VBK, lojalitás bónusz bevezetése 2017.07.01-től,

- 2018-as évre: 40.000 Ft-os egységes alapbéremelés 2018.01.01-től, 620.000 Ft-os VBK.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet a döntéséről, valamint az új javaslatáról a partnerség jegyében, természetesen még e hírlevelünk megjelenése előtt értesítette személyesen Dr. Knáb Erzsébet igazgató asszonyt és biztosította arról, hogy a február 06-i bértárgyaláson írásban is tájékoztatva lesz.

Tovább folytatjuk a tárgyalásokat a sztrájk feltételeiről, amiben két markáns nézeteltérés is van a szakszervezet és a munkáltató közt. A mi álláspontunk szerint nem korlátozhatók a sztrájkban résztvevő munkavállalók abban, hogy a sztrájk alatt közös helyen tartózkodjanak a team szobák helyett, ahogy azt tették az előző sztrájk alatt is. Véleményünk szerint szabálytalan az, ha a munkavállalót a sztrájk megkezdése előtt, vagy közvetlen a sztrájk megkezdésekor akarják nyilatkoztatni, a sztrájkban való részvételi szándékról˝ - írja közleményében a szakszervezet.

Forrás: gyor.offmedia.hu