A sávos bérezés bevezetésével több tízezer forintos mozgástere van a munkáltatónak a kormányhivatali dolgozók bérének megállapításánál. Az ehhez szükséges teljesítményértékelésre évente, de szükség esetén akár félévente is van lehetőség – mondta Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője az Orientpressnek.

Változott a szervezeti struktúra

Az év eleje a szervezeti struktúra átalakításával több változást is hozott a kormányhivatal életében. Mint azt Sifter Rózsa elmondta, számukra régi nehézség volt, hogy a környezetvédelmi, természetvédelmi hatósági ügyek intézése miatt Szombathelyre, a szomszéd megyébe kellett utazniuk a lakosoknak. „Ezt a feladatot év elejétől 21 fős létszámmal vettük át Vas megyétől” – mondta.

Emellett a Kormányhivatalba integrálódott főosztályként az év elején megszűnt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltsége.

Sávos bérezés a kormányhivatalnál

Meghatározott keretek között a vezetőknek lehetőségük van a kormányhivatali dolgozók bérének megállapításánál figyelemmel lenni a teljesítményre. Az értékelésre évente, de szükség esetén akár félévente is lehetőség van – mondta Sifter Rózsa. Kiemelte: az ekkor megállapított összeg egy évre jelent garanciát a munkavállaló részére.

Összekötik Zalaegerszeget az autópályával

„A megyében elindultak a nagy, munkahelyteremtő beruházások” – emelte ki a kormánymegbízott. Mivel Zalaegerszeg távol van az autópályától, ezért a kormány döntött arról, hogy a települést egy kétszer kétsávos úttal csatlakoztatják rá az M7-es autópályára és a 8-as autóútra.

Emellett 40 milliárdos forrásból épül egy vezető nélküli tesztpálya Zalaegerszegen, amely több mint háromszáz kvalifikált munkaerőnek biztosít majd állást.

A kormányhivatal tulajdonába került a Zóna étterem

Évek óta üresen állt az egykori Zóna étteremnek otthont adó frekventált helyen található impozáns épület. Mint azt Sifter Rózsa elmondta, az önkormányzat döntött arról, hogy azt ingyenesen a kormányhivatal tulajdonába adja, ahol így a felújítást követően ügyfélszolgálati irodák létesülhetnek majd. „Várhatóan 2018 első felében adjuk át a megújult épületet” – zárta szavait a kormánymegbízott.

 Forrás: Orientpress