Minden dolgozó megkapja a bérét jövő hónap elején, a tankerületi központok ütemezetten végzik a feladataikat és mindent megtesznek azért, hogy zökkenőmentes legyen az átvett és újonnan felvett kollégák foglalkoztatása - közölte a Klebelsberg Központ csütörtökön az MTI-vel sajtóhírekre reagálva.

Jelezték, az állami intézményfenntartás decentralizációjának következtében a tankerületi központok feladata és felelőssége a foglalkoztatással kapcsolatos összes tevékenység elvégzése. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak az elvárása a tankerületek felé az, hogy ezekkel a feladatokkal határidőre készüljenek el.
Minden, az állami intézményfenntartás rendszerében dolgozó munkavállaló kap fizetést február elején, az ezzel kapcsolatban megjelent sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak - közölték.

A sajtóban arról jelentek meg hírek, hogy országszerte több iskola technikai dolgozóinak szerződését egyelőre még nem módosította a Klebelsberg Központ, így nem kizárt, hogy az érintettek késve fogják megkapni januári fizetésüket.