Tőlünk nyugatabbra az álláshirdetésben fel van tüntetve a fizetés is, itthon viszont a legtöbb embernek fogalma sincs az adott pozícióban elérhető bérről - írja a fizetésekről a fizetésekről az üzletrész.hu. Németországban a képzettség és a szakmai tapasztalat mátrixa alapján pontosan tudható, az egyes szakmák minimálbére. Nálunk ez azért nincsen így, mert sokszor teljesen különböző végzettségű emberek végzik ugyanazt a munkát – írja az nlcafe.hu.

Egy vállalatnál komoly feszültségforrás lehet a munkamennyiség és a fizetés aránytalansága. Az USA-ban is bizalmas információ a fizetés: a házaspárok közel fele nem tudja pontosanmennyit keres a másik. A titkolózás önkéntes, mert a szövetségi törvények engedik a munkakörülmények, bérezés megbeszélését.

Erika Baker, hajdani Google-dolgozó elmesélte, hogy létrehozott egy táblázatot, amelyben munkatársaival megoszthatták, ki mennyit fizetést visz haza. Bakert a főnöke megkérdezte, hogy számolt-e tette a következményeivel, ezek után pedig megvonták a bónuszát.

Itthon a fiatalabbak nyíltabban beszélnek a fizetésekről, inkább elvárják az átláthatóságot. Emellett létezik egyfajta bérfeszültség fiatalok és az idősebbek között. A pályakezdők letörik az árakat, olcsóbbak, ezért a tapasztalat megfizetése, béremelés helyett inkább fél év alatt betanítják a fiatal munkaerőt.

Egy multinál a bérek megosztása komoly konfliktust okozhat, a vezetőség is nagyon rossz szemmel nézi. Gyakran a munkavállalói szerződés része is, hogy tilos a bérről beszélni. A közszférában ellenben - hála a bértáblázatnak - átláthatóbb a rendszer. Kisebb cégeknél pedig informális úton derül ki, hogy ki mennyit keres.

Forrás: nlcafe.hu