Jövőre 11-101 ezer forinttal emelkedik a bölcsődében dolgozók fizetése - derül ki a kormany.hu-ra most felkerült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített előterjesztés tervezetéből.

Bölcsődei pótlék bevezetésével emelné a középfokú végzettségű bölcsődei dolgozók, kisgyermekeket nevelők fizetését a kormány honlapján most megjelent tervezet.

A bölcsődei pótlék magában foglalná a jelenlegi ágazati pótlékot, a kiegészítő  pótlékot és az ezek összegén felüli további emelést, amely az érintetteknek a jelenleginél magasabb fizetést jelent.

A kormány által még nem tárgyalt - és így nem végleges - előterjesztés szerint a pótlék összege az iskolai végzettségtől és a munkaviszony idejétől függ. A legalacsonyabb pótlék közel 12 ezer forint, a legmagasabb ennek a akár a kilencszerese lehet, az 48 évnél hosszabb munkaviszonyt felmutató dolgozók ugyanis akár 67-102 ezer forintos pótlékot kaphatnak.

Ha a tervezetet elfogadják, akkor január 1-jén lép életbe, így a bölcsődei dolgozók a jövő februári fizetésükben viszontláthatják a pótlékot.

Forrás: napi.hu

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ