Az elmúlt időszakban egyre többet hallani arról, hogy Magyarország hatalmas munkaerőhiánnyal küzd, a cégek szinte harcolnak a szakemberekért. A hiány persze a kiskereskedelmet sem kerülte el, a Pénzcentrum ez alkalommal az ALDI-t kérdezte a témáról.

A cég sajtóeseményén Székács Tiborral az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk, akitől megtudtuk, hogy annak ellenére, hogy Magyarországon valóban rengeteg a betöltetlen álláshely náluk egyelőre ez még nem okoz gondot.

Jelenleg nincsen olyan pozíció, amire ne találnák szakembert, persze vannak olyan régiók, ahol ez már nehezebben megy - válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére Székács Tibor.

Az igazgató elmondása szerint az ALDI mindig is átlagon felüli fizetéseket kínált a dolgozóinak és megfelelően motiválja is őket - többek között ez lehet az oka annak, hogy egyelőre nem küzdenek munkaerő gondokkal. Álláshirdetéseik folyamatosan vannak, hiszen bővül a csapatuk, ezekben pedig már konkrét fizetés ajánlatok is szerepelnek.

Bár azt, hogy pontosan mennyit keres az ALDI-nál egy pénztáros vagy éppen egy informatikus most nem árulták el, de azt megtudtuk, hogy náluk a dolgozók napi 4-6 órában dolgoznak. Ez pedig azt jelenti, hogy ennyi idő alatt tudják megkeresni azt az összeget, amit más üzletláncoknál a dolgozók napi 8 órás munkáért kapnak.

A cég honlapján bolti eladó pozícióban például az alábbi összeget találtuk: elérhető, pótlékokkal (kivéve a vasárnapi pótlék*) növelt legmagasabb havi bruttó fizetés: 222.225 Ft (heti 30 órában).

 Forrás: Pénzcentrum