Míg a főpénztárosok markát átlagosan közel bruttó 293 ezer forint üti, addig a csúcsgázsi jelenleg 673 856 forint a Lidlnél. Az élelmiszermulti tájékoztatása szerint ráadásul ezt egy mezei bolti dolgozó is megcsípheti.

Bő egy hete robbant bombaként a hír, hogy a munkaerőhiánytól erősen sújtott kelet-magyarországi Makón 304 ezer forint feletti bruttó fizetési ajánlattal (és további juttatásokkal) keres főpénztárost a Lidl.

Habár a sajtó sztárgázsinak titulálta az ajánlatot - a Lidl már eddig is az egyik legjobban fizető áruházlánc volt, de ilyen összegeket korábban náluk sem lehetett látni, írta például az Index -, azt azért nem árt tudni, hogy:

Jelenleg főpénztárosi feladatkört a vállalatnál több mint 400 fő tölt be, melyben a kollégák havi bruttó átlagbére 292.821.-Ft, melyhez ebben az esetben is a fent említett munkába járási támogatáson túl a pótlékok is járnak, melyek összege átlagosan további havi bruttó 33.083.-Ft - árulta el a Pénzcentrum megkeresésére a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.

Persze kíváncsiak voltunk arra is, mi számít igazi csúcsgázsinak az áruházláncnál. Nos, a lánc tájékoztatása szerint a boltvezetői, valamint a bolti menedzseri pozícióban elérhető legmagasabb bruttó járandóság jelenleg 673 856 forint a Lidlnél, amelyhez a szokásos, tehát minden pozícióhoz járó pótlékokon (30 százalékos műszakpótlék; 50 százalékos vasárnapi pótlék) túl még vállalati autó is jár (korlátlan használattal, és teljes költségtérítéssel). Ez ráadásul elvileg bárki számára elérhető, a jelenleg 164 áruházat számláló, de expanzív politikát folytató hálózat tájékoztatása szerint ugyanis igen gyakori példa, hogy a bolti dolgozó kolléga idővel a boltvezetői pozíciót tölti be.

Mindezzel együtt érdekes adat, hogy az üzletekben dolgozó munkatársak (árufeltöltő, pénztáros, főpénztáros, boltvezető helyettes, boltvezető) átlagbére már 2015-ben is 253 ezer forint volt, de ez az idei évben tovább emelkedhet. A diszkontlánc ugyanis, a sajtóban már több helyen megjelent 20 százalékos béremelést az áruházakban és a raktárban dolgozó kollégák körében hajtotta végre. A béremelés a teljes munkavállalói állomány közel 90 százalékát érintette.

Forrás: Pénzcentrum