18 százalékkal emelkedik a józsefvárosi bölcsődei dolgozók bére május 1-től – erről a képviselő-testület döntött csütörtöki ülésén. A keresetkiegészítés a kerület hét intézményében 154 munkavállalót érint. Kocsis Máté polgármester az ülésen emlékeztetett arra, hogy a bölcsődei területen dolgozóknak az önkormányzat már 2013 óta biztosítja a 13. havi fizetést – számolt be honlapján az önkormányzat.

A Józsefvárosi Önkormányzat vezetése a bölcsődék folyamatos fejlesztése mellett a kerületi kisgyermekeket gondozó és nevelő bölcsődei dolgozók megbecsülését kiemelten fontos kérdésként kezeli. Ennek részeként született közel 18 százalékos béremelési megállapodás a kerület vezetése, az illetékes érdekképviselet, valamint a bölcsődei vezetés között. „A bölcsődei ágazatban dolgozók megbecsülésének folyamata három éve kezdődött el Józsefvárosban, a 13. havi fizetéssel. Nyitottak vagyunk arra, hogy a bérrendezés jövőre is folytatódjon a költségvetési lehetőségeinkhez mérten, a bölcsődei dolgozók ezután is bizalommal fordulhatnak az önkormányzathoz” – szögezte le Kocsis Máté.

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete VIII. kerületi alapszervezetének titkára, Véghné Vitáris Szilvia felszólalásában megköszönte a bérkiegészítést. Mint fogalmazott, ez a pluszjuttatás könnyebbséget jelent a dolgozóknak a mindennapjaikban. A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődékben 187 személy dolgozik, közülük 154-en részesülnek béremelésben, mivel a felsőfokú végzettségűek a pedagógus-életpálya bértáblája alapján kapják fizetésüket. 

A polgármester a testületi ülésen köszönetet mondott a bölcsődei dolgozóknak azért, hogy érdemi megoldásként az önkormányzattal való tárgyalásos egyeztetést választották. A szociális ágazatban dolgozókat képviselő sztrájkbizottság április 20-ra egész napos országos munkabeszüntetést hirdetett, amiben a kerületi bölcsődék azonban nem vettek részt.

Forrás: jozsefvaros.hu