A Magyar Posta Zrt. menedzsmentje április végéig újra leül az érdekképviseletekkel, hogy az első negyedévi üzleti eredmények alapján megvizsgálják, milyen lehetőséget látnak év közben a bérkorrekcióra - mondta Szarka Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója pénteken Budapesten egy háttérbeszélgetésen.

 

Ismertette, az 500 ezer forint feletti sávban csak egyedi bérkorrekciók voltak, amire a menedzsmentnek joga van. Ezeken túl a bérfejlesztés az elmúlt években csak az 500 ezer forint alatt keresőket érintette, minden évben.

Arról is beszámolt, hogy 2012-2016. között 35 százalékos keresetnövekedés volt az 500 ezer forint alatt keresőknél, amiből 21,3 százalék alapbérfejlesztés volt, a többi emelés egyéb jogcímen történt.

A premizált vezetői kör bruttó keresete 2012-2016 között nominálisan 5,4 százalékkal csökkent. A nem premizált vezetői kör alapbére ebben az időszakban nem emelkedett, bruttó keresetük az egyszeri juttatások miatt 0,7 százalékkal emelkedett. Hozzátette, a premizált munkakörök száma 2012-2016 között 29 százalékkal, 146-ról 103-ra csökkent.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára felhívta a figyelmet: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ajánlása alapján született döntés arról, hogy az állami cégek vezetőinek bérét közelítik a piaci szinthez.

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ