Aláírta a volt Volán cégeket, jelenlegi közlekedési központokat képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel a még húsvét előtt szóban kötött béremelésre vonatkozó megállapodást a Közúti Közlekedési Szakszervezet. Információink szerint a másik, erről tárgyaló szakszervezet szintén erre készül. A keretmegegyezés lényege, hogy a január 1-jétől érvényes országos átlagos béremelés mértéke meghaladja majd a 3 százalékot. A havi 190 ezer forint alatt kereső dolgozók bére 5 százalékkal növekszik – tudta meg a haon.hu.

Itt a legalacsonyabb

Az, hogy ezen belül a hajdú-bihari, a szabolcsi és a borsodi volt voláncégeknél – a jelenlegi Észak-magyarországi Közlekedési Központnál – dolgozók pontosan mennyivel fognak többet hazavinni, a cégvezetéssel folytatott tárgyalások lezárása után, valószínűleg április második felére dől el – közölte lapunkkal Baranyai Zoltán a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke. Az érdekképviseleti vezető korábban elmondta: a közlekedési központoknál a bruttó átlagbér országos átlagban jelenleg 240 ezer forint. A buszvezetők keresete adózás előtt átlagosan 230 ezer forint.

A hét regionális autóbuszos közlekedési vállalat közül itt a legalacsonyabbak a jövedelmek. Nálunk ez az összeg 220 ezer forint. Olyan munkavállalók is akadnak, akiknek a fizetése alig éri el a havi 100 ezer forintot.

Forrás: haon.hu