A szakszervezetek szerint olyan alacsonyak a bérek, hogy már alig van buszvezető az állami cégcsoportnál. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet úgy foglalt állást, hogy az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége szeptemberben kezdjen tárgyalásokat a Volán-társaságoknál dolgozók béréről. A SZAKSZ úgy gondolja, hogy a béreket három év alatt minimum 50 %-kal kellene emelni úgy, hogy 2016-ban 25 %-kal, 2017-ben 15 %-kal és az utolsó évben, 2018-ban további 10 %-kal.

Az érdekvédők szerint az elmúlt években több száz munkavállaló (autóbuszvezető, karbantartó szakmunkás, forgalmi szakember) hagyta el a Volán-társaságokat és ezáltal már a menetrendszerű közlekedés ellátása került veszélybe. A közlemény szerint a sofőrök 100 ezer forint alatti összegeket visznek haza.
 
  Ha nem sikerül rövid időn belül eredményt elérni, akkor a szakszervezetek szerint „el kell kezdeni a nyomásgyakorlást a munkáltatóra, a tulajdonosra és nem utolsósorban a szakminisztériumra, amely a közösségi közlekedés zavartalan ellátásáért felelős.
 
  A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet a kollektív szerződés módosítását is kezdeményezi.

Forrás: vs.hu