„Kis értékű” ajándékutalványt kapnak az „áldott húsvéti ünnepekre” a bírók – tudta meg a hvg.hu. Körlevélben tájékoztatták őket a 10 ezer forintos utalványról, ami egyesek szerint inkább szánalmas, miközben még visszás is, mert például a nővéreknek, tanároknak valószínűleg nem hoz hasonló meglepetést a húsvéti nyúl.

„A bírósági életpálya megvalósításának első lépéseként 10 000 forint összegű kis értékű ajándékutalvánnyal kívánunk áldott húsvéti ünnepeket” – ezt a levelet kapták információink szerint a bírók.

Az ezek szerint a húsvéttal beköszöntő életpálya-juttatásról szóló örömhírt első helyen Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, valamint Gerber Tamás, az Országos Bírói Tanács (OBT) soros elnöke, Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület (MABIE) elnöke, valamint Osvald Csilla, a Bírósági Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) vezetője írta alá.

„Jó, hogy nem mindjárt sonkát osztottak szét” – egy jogász forrásunk sommásan csak így kommentálta a bíróknak járó életpálya-utalványt. Egy névtelenséget kérő bíró viszont – bár neki is jár a juttatás – részletesen elmondta, miért érzi visszásnak. „Szoktak lenni jutalmazások korábban is, bár nem emlékszem, hogy húsvétra, pláne ilyesmit kaptunk volna. De nevetséges, és valahol szánalmas az, hogy ezt a Handó Tünde nevéhez fűződő bírósági életpálya első lépésének titulálják” – mondta.

Nemrég írtunk arról, hogy a bírók helyzete manapság egy sor kérdést felvet, és óriási a nyomás rajtuk. Bíró forrásunk szerint különösen ezért szomorú, hogy a 10 ezer forintos utalványos „jófejkedést” Handó mellett a bírók legfőbb egyesülete, valamint a szakszervezetük is aláírta, hiszen „nekik kellene érdekérvényesítőként a komoly kérdésekben Handóékkal tárgyalni”. „És most együtt osztják a pénzt húsvétra. Na, ilyenkor jut eszembe Sándor Mária” – jegyezte meg a fekete ruhás mozgalmat indító nővérre utalva.

Forrás: HVG