A bútoráruház-lánc egységesen körülbelül 12,3 százalékkal emelte dolgozói fizetését - tudta meg a Napi.hu szakszervezeti forrásból. A bérfejlesztés fő megfontolása a szakképzett dolgozók megtartása volt – írja a napi.hu.

A Kika Lakberendezesi Kft. januártól mintegy bruttó 15 ezer forinttal emelte minden alkalmazottja fizetését  - beleértve az eladókat, a háttérszemélyzetet és a középvezetőket is.

Az áruházlánc ezzel reagált a kereskedelemben tapasztalható munkaerőhiányra. A Kika célja, hogy megtartsa szakképzett dolgozóit, hiszen a bútor- értékesítésben egyebek mellett az alapos anyag-, áruismeret, valamint a megfelelő vevőkezelés is kulcsfontosságú.

A Kika célja emellett, hogy gördülékenyebben tudja kiszolgálni a megnövekedett keresletet, hiszen a bútorpiacon jelenleg élénkülés tapasztalható.

Új dolgozók is érkeznek

A lánc üzleti beszámolójából kitűnik, hogy alkalmazottai létszámát is bővíti: a 2014/15-ös üzleti év során 593 főt foglalkoztatott, míg a dolgozói létszám idén januárra 649 főre nőtt.

Az áruházlánc munkavállalóinak bérköltsége az elmúlt üzleti évben mintegy 1,76 milliárd forintra rúgott, amelyet 148, 87 millió forint személyi jellegű egyéb kifizetés egészített ki. A Kika egyes dolgozói úgynevezett forgalmi jutalékot kapnak.

 A Kika árbevétele az elmúlt üzleti évben közel 23.43 milliárd forintot tett ki.

A Kika bútoráruházak tulajdonosa a dél-afrikai Steinhoff Internatinal csoport, amely nemrég többségi tulajdonrészt szerzett az Extreme Digital Zrt.-ben. Az ügyletnek köszönhetően hamarosan a Kika által forgalmazott termékek jelentős része a webáruház kínálatában is megjelenik.

Forrás: napi.hu