Korábban azt ígérték a pedagógusoknak, hogy péntekig odaadják nekik elmaradt bérüket, de ez végül nem történt meg. Most azt az információt kapták, hogy jó esetben jövő hét csütörtökig érkezik meg a pénz a számlájukra.

Hetek óta nem kapott fizetést Pécsen több tucat tanár és diákmunkás, akik a Pécsi Kulturális Központ (PKK) nyári táborában vigyáztak és felügyeltek a gyerekekre. Többüknek még szerződése sincs, noha már májusban leadták az adataikat – tudta meg a Pécs Aktuál.

Bár a PannonTV-nek a PKK igazgatója azt nyilatkozta, hogy péntekig megkapják elmaradt bérüket a pedagógusok, ez a Pécs Aktuál szerint végül nem történt meg. Most az érintettek azt az információt kapták, hogy jó esetben jövő hét csütörtökig érkezik meg a pénz a számlájukra. Hogy mi a további késés oka, azt nem közölték velük.

A Kulturális Központ vezetője, Pavlovics Attila a portál birtokába került belső feljegyzés szerint a városházára és egyik munkatársára hárította a felelősséget, miközben ő maga hetekig szabadságon volt a táborok ideje alatt, és volt igazgatóhelyettes is az intézményben.

Az igazgató azt is állította egy belső jelentésben, hogy nem tudja, honnan vették a tanárok, hogy hetente kellene megbízási díjat kapniuk. Ám a portál birtokába került szerződés egyértelműen heti elszámolást és kifizetést jelöl meg.

A Pécs Aktuált megkereső pedagógusok hangsúlyozták, hogy nem szeretnék, ha politikai ügy kerekedne a fizetésük elmaradásából, és egyértelműen a PKK vezetését tették felelőssé, nem az önkormányzatot.

Forrás: Népszava