Nem hozott áttörést az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és a munkáltatói oldal delegációjának legutóbbi bértárgyalása, mely után az Audi AG kettő felsővezetőjét is bevonják a megbeszélésekbe.

A győri Audi-gyár szakszervezete legutóbb március 14-én ült tárgyalóasztalhoz a munkáltatói oldal delegációjával, a forduló azonban hamar véget ért, mivel a delegáció új béremelési javaslat nélkül érkezett. A rövid egyeztetésen az AHFSZ képviselői kiemelték azon elemeket, amelyek mindenképpen a javaslat részét kell, hogy képezzék.

A bértárgyalások első fordulóját február elején tartották az Audi Hungariánál. A szakszervezet követelései között szerepel többek között a 23 százalékos alapbéremelés, illetve egy 300 ezer forintos egyszeri kifizetés augusztusban.

A legutóbbi, március 14-i fordulót követően a munkáltatói fél arról tájékoztatta a szakszervezetet, hogy az Audi AG kettő felsővezetőjét is bevonják a tárgyalásokba. Az Index beszámolója szerint ők Gerd Walker termelési és logisztikai igazgató, illetve Xavier Ros személyügyért és szervezetért felelős igazgatótanácsi tag, akik legkorábban a következő, március 20-i héten érkezhetnek Győrbe.

A bejelentés előzménye, hogy március 9-én a munkáltatói oldal közölte, a szakszervezet bérkövetelése elérte delegációja felhatalmazásának határát, így az Audi AG vezetése jogosult a további döntések meghozatalára.

Az AHFSZ, mely szerint aggasztóan nagy szakadék van a felek béremelési javaslatai között, akkor támogatta a döntési jogkörrel rendelkezők bevonását a tárgyalásokba.

Forrás: autopro.hu