Bruttó 250 ezer forint inflációs bérkompenzáció jár a hódmezővásárhelyi üzemben karácsony előtt.

Az infláció miatt egyszeri bérkompenzációt kért a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél működő szakszervezet a cégtől. 

Az érdekképviselet a bruttó havi 500 ezer forint alatti bérek mellett 100 ezer forintot, az 500 és 750 ezer forinti bérek mellett pedig 50 ezer forintot tartott méltányos segítségnek.

A német anyavállalat – mint a Hódpress írja – december első napjaiban határozott az inflációval érintett országokban dolgozó alkalmazottainak kompenzálásáról. A döntés értelmében a vásárhelyi üzemben fejenként egyszeri bruttó 250 ezer forint inflációs kompenzációt adnak még karácsony előtt.

A vásárhelyi szanitergyárban 782-en dolgoznak, így nagyjából 200 millió forintot fordít a vállalat erre a juttatásra. Van miből, mert mint októberben kiderült, a cég jelentősen tudta növelni a bevételeit 2022-ben.

Az 1965-ben létesült Alföldi Porcelángyár 1992 óta tartozik a Villeroy & Boch konszernhez, és 1998 óta Villeroy & Boch Magyarország néven működik a finomkerámia-iparban. A termelés a héten leállt, és január 12-én indul újra.

Forrás: Magyar Narancs