"Aki nem tudja ezt a nyomorúságos pedagógusi bért egy ilyen katás kombóval megoldani, az kénytelen lesz más állás után nézni" – mondta Nagy Erzsébet a PDSZ ügyvivője a Klubrádióban.

"Közeledik az új tanév kezdete. Értékelhető bérajánlat helyett a kormány inkább emberek százezreinek, kollégáink tízezreinek lehetetleníti el megélhetését a katás adózással és az energiadíjakkal kapcsolatos átgondolatlan, hatástanulmányokat, vagy bármiféle társadalmi egyeztetést nélkülöző döntéseivel. A PDSZ Országos Választmánya ezért levéllel fordult a miniszterelnökhöz" – írják a Nedogozzingyen.hu-n.

"A jogállam nélkülözhetetlen eleme a jogbiztonság, ami azt jelenti, hogy a jogszabályoknak olyannak kell lenniük, hogy működésük kiszámíthatóságot biztosítson és adjon kellő felkészülési időt. A KATA esetében mindez a gyors változás egy adóéven belül történik, ami ráadásul hetek múlva arra kényszerít majd több százezer embert (köztük tanárokat is), hogy addig döntsék el, hogy mi legyen a vállalkozásuk sorsa" – mondta Nagy Erzsébet a PDSZ ügyvivője. Hozzátette, hogy "aki nem tudja ezt a nyomorúságos (pedagógusi) bért egy ilyen katás, egyéni vállalkozós kombóval megoldani, az kénytelen lesz más állás, illetve olyan vállakozási forma után nézni, ami mellett már nem biztos, hogy bele fog férni a tanítás".

Forrás: Klubrádió