30 ezer forint értékű CBA hidegétkezési utalvány jár nyáron az Erzsébet-táborban részt vevő tanároknak egyheti munkájukért – írja a Ne dolgozz ingyen! honlapja.

A napokban több tízezer pedagógus kapott emailben tájékoztatást a tábort szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványtól. Ebben azt írták:

A napközi táborokat azon elkötelezett pedagógusok, nevelők szervezik és tartják meg, akik a tanév ideje alatt foglalkoznak a gyermekekkel, ismerik őket.

A tanárok szerint azonban nem az elkötelezettségükkel van a baj, hanem azzal, hogy „a felajánlott fizetség mind formájában, mind összegében megalázó”. Hozzátették: nem utalványokban kellene kifizetni a pénzüket, és egyébként sem kötelezhetőek nyáron a munkavégzésre. A honlapon azt is írják, hogy a nyári gyerekfelügyelet egy olyan tevékenység, ami nem tartozik az alapfeladatai közé egy tanárnak, így arról a munkáltató nem rendelkezhet.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt üzeni a tanároknak: a nyári munkáért korrekt órabért követeljenek, ennek rögzítéséről szerződést írjanak alá. A munkáltató ezenkívül fizessen bérpótlékot a pihenőnapi, munkaszüneti, napi nyolc órán felüli munkavégzésért.

Forrás: Telex

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!