A rendvédelemben hivatásos jogviszonyban állók számlájára február 10-én átutalták a „fegyverpénzt” – áll a Belügyminisztérium közleményében. „A hivatásos szolgálatot ellátók a közrend és közbiztonság, a határok védelme, és az új koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében végzett munkáját ismeri el ezzel a kormány.” A HVG cikke.

Az egyszeri, hathavi illetménynek megfelelő juttatásban a Belügyminisztérium és irányított szervei 58 054 hivatásos állományú tagja részesül.

A „fegyverpénzt” az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak kapják meg, és számíthatnak rá azok is, akik gyermekükkel otthon vannak. A próbaidősök csak a próbaidő végén számíthatnak a pénzre.

Egy korábbi kormányrendelet szerint csak a beoltott katonáknak, rendőröknek, büntetés-végrehajtásban dolgozóknak jár a pénz. A juttatást szeptemberben ígérte meg a miniszterelnök napirend előtti parlamenti felszólalásában, de a feltételekről akkor még nem beszélt. Az első kifizetés 2023-ban lett volna esedékes, ezt hozták előre februárra.

A hivatásos állomány illetménye 2022. január 1-jétől 10 százalékkal emelkedett, ezt az intézkedést követte a „fegyverpénz” átutalása. A kormány két intézkedése azt jelenti, hogy a hivatásos állomány idén közel 197 milliárd forinttal több pénzt visz haza, mint 2021-ben.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!