Mától a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összeg hideg élelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. Ezt, a vonatkozó kormányrendeletet követve a nagy áruházláncok lehetővé is teszik a vásárlóknak.

Florian Jens Naegele, a Penny magyarországi vezérigazgatója korábban közölte, hogy az elmúlt hetekben a teljes hálózatuk technikai felkészítése sikeresen lezajlott, így február 1-től a PENNY összes üzlete készen áll arra, hogy a rendeletben meghatározott termékkategóriák vásárlása esetén a Széchenyi Pihenő Kártya is felhasználható legyen fizetésre.

A 781/2021. (XII. 24.) kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összeg 2022. február 1-től élelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. A lehetőség kizárólag a meghatározott élelmiszer-termékkategóriákra vonatkozik, de kivételt képeznek az alkoholt tartalmazó italok és a dohánytermékek. Fontos továbbá, hogy a lehetőség csak 2022. május 31-ig érvényes abban az esetben, ha Magyarország kormánya nem dönt a vészhelyzet további meghosszabbításáról.

 

A cikk a Portfolio oldalán érhető el.