A szakszervezetekkel kötött megállapodás nyomán, átlagosan 15 százalékos béremelést hajt végre munkavállalói körében a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

A hat budapesti közszolgáltatást (hulladékgazdálkodás, kertészet, köztisztaság, közületi kéményseprés, távhőszolgáltatás, temetkezés) ellátó közműtársaság, a differenciált bérfejlesztést 2022. január 1-i hatállyal érvényesíti - tartalmazza a közlemény.

A társaságnál működő reprezentatív szakszervezetekkel, vagyis a FŐTÁV Dolgozók Szakszervezetével, és a Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezete 2000-rel kedden megkötött megállapodás alapján, a BKM már február elején kifizeti a megemelt összegű januári munkabért a mintegy 4500 dolgozó részére

- teszik hozzá.

Mint írják: a BKM jelenlegi dolgozói létszáma magasabb, mint az összeolvadás előtti tagtársaságoké (BTI, FŐKÉTÜSZ, FŐKERT, FKF, FŐTÁV) együttesen volt. Ennek ellenére a társaságnál jelenleg több száz állás betöltetlen. A cég a többi között várja kazángépészek, hulladékrakodók, gépjárművezetők, kegyeleti munkatársak, szerelők, segédmunkások, minősített hegesztők, kertésztechnikusok, karosszérialakatosok, vagy éppen kontrolling-, és adóügyi szakemberek, ügyfélszolgálati munkatársak, beruházási projektmenedzserek, IT-hálózati rendszermérnökök, műszaki statikus tervezők és projektelőkészítő mérnökök jelentkezését - olvasható a BKM közleményében.

 

Forrás: Portfolio