A hazai cégek 58 százaléka úgy tervezi, hogy valamilyen eseti juttatást ad munkavállalóinak az év végén - számolt be októberi kutatása eredményéről a Magyar Utalvány Zrt.

A közleményben azt írták, hogy legjellemzőbb jutalmazási formák például a bónusz vagy a jutalom; a válaszadók több mint fele választja ezt.

A kutatásban részt vevők 22 százaléka tervez valamilyen tárgyi ajándékot adni, 20 százalékuk pedig csekély értékű ajándékot ad, utalvány formájában.

Ahogy arról Ferenczi Róbert, a Magyar Utalvány Zrt. vezérigazgatója beszámolt: azon cégek közül, amelyek idén nem terveznek év végi juttatást adni, a legtöbben azzal indokolták döntésüket, hogy ez korábban sem volt jellemző náluk.

Ismertetése szerint a megkérdezettek 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy korábban adtak valamilyen juttatást, de most nem tudják kigazdálkodni. A vállalkozások közel 4 százaléka jótékony célra fordítja ezt a keretet.

Üzleti partnereinek a kutatásban részt vevő cégek 52 százaléka adna ajándékot; a cégek közel fele 5000 forint alatti összegben gondolkodik. A leggyakoribb továbbra is a tárgyi ajándék, de itt is választják az utalványokat, illetve akár különféle eseménybelépőket is.

 

 Forrás: HVG