„Van egy nyugdíjprémium, amit fognak kapni, Feri bátyám. Novemberben egy 80-ast. Ennek már sokan örülnek. És a következő évben pedig február közepén szerintem meg fog kapni egyhavit” – rendhagyó videóval jelentkezett a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök idősekkel borozgatott, és a várható pluszpénzekről beszélt, amit a nyugdíjasok kaphatnak. Legalábbis ez derült ki a csütörtök reggel megjelent videójából, ahol azt mondta, „van egy nyugdíjprémium, amit fognak kapni, Feri bátyám. Novemberben egy 80-ast. Ennek már sokan örülnek. És a következő évben pedig február közepén szerintem meg fog kapni egyhavit.”

A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy az utóbbiért még küzdenie kell egy kicsit, mert ne kétheti legyen, hanem egyhavi, de rajta vannak a szeren. „Ott loholok a pénzügyminiszter nyakán” – mondta.

A kormányfő a múlt hét pénteken mondta a rádióinterjújában, hogy tárgyalnak a 13. havi nyugdíjról, ennek lehet a kifizetése februárban, vagyis még a választások előtt. Novemberben pedig 80 ezer forint nyugdíjprémiumot fognak kapni a nyugdíjasok.

 Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!