A betegközpontúsággal és a nagyobb bizalommal indokolták a legtöbben azt, hogy magánorvoshoz járnak – írja a Világgazdaság.

A 20 és 65 év közötti magyar internetezők 60 százaléka igénybe vette már a magánegészségügy szolgáltatásait, 13 százalékuk új belépő volt az elmúlt évben - derül ki az NN Biztosító kutatásából.

A legnagyobb többség a fogorvosi ellátásoknál választja a magánellátást: a magánegészségügy ügyfelei közül 94 százalék nyilatkozott úgy, hogy járt már magánfogorvosnál, egyharmaduk az elmúlt egy év során is.

A második helyen a nőgyógyászat/szülészet áll, de azt, hogy a megkérdezettek 50 százaléka járt ott az elmúlt egy évben, nyilván azzal együtt kell értelmezni, hogy a felmérésben részt vevők közül csak a nők számítanak célcsoportnak, tehát az ő körükben még magasabb volt az arány.

A harmadik a listán a bőrgyógyászat. A megkérdezett területek közül a legritkábban igénybe vett szolgáltatási területnek a reumatológia, a neurológia és a dietetika számít.

A legtöbben a betegközpontúság és a nagyobb bizalom miatt döntöttek magánszolgáltatók mellett. A jövőben azonban ennél is többen, a kutatásban résztvevők 29 százaléka venne igénybe magánellátásban műtéti beavatkozást. A műtéti ellátás finanszírozása azonban 44 százalék számára anyagilag megterhelő volt.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!