Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Spirit Fm Aktuál című műsorában azt mondta, az 5000 forintos napidíj akkor is megalázó, ha a táboroztatás alatt van segítségük a tanároknak.

Az alelnök szerint érdemes lenne megtudni, hogy ezek a fiatalok milyen bérezést kapnak, különösen úgy, hogy összehasonlítható legyen a szakképzett pedagógusok CBA-s utalványának bérezésével. Ráadásul Gosztonyi szerint készpénzben kellene kapniuk a tanároknak a juttatást, hiszen nem mindenhol beváltható az utalvány.

"Az a jobbik eset, amikor csak a legközelebbi városba, vagy két várossal arrébb kell utazni azért, hogy elkölthessem azt az utalványt, rosszabb esetben Észak-Kelet Magyarországon vannak olyan megyék, ahol egyáltalán nincsen ilyen lánchoz tartozó áruház. Vagyis ha a pedagógus ezt valóban szeretné elkölteni, akkor megyehatárt kell neki utazni, amit ha összeadunk, jóval többe kerül a leves, mint a hús" - mondta az alelnök.

Gosztonyi Gábor szerint a cél az lenne, hogy a tanároknak kényszerből ne kelljen munkát vállalni, hiszen valójában összesen 6 hét szabadságuk van, amit regenerálódással és készüléssel kellene tölteniük.

Novák Katalin korábban az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált a 24.hu cikkére, miszerint az Erzsébet táborokban dolgozó pedagógusok 25 ezer forintos CBA hidegétkezési utalványt kapnak. Novák Katalin azt mondta, szerinte a tanárok örülnek ennek, és annak különösen, hogy a Balaton partján lehetnek a gyerekekkel.

Forrás: ATV

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!