Idén nyáron kevesek kiváltsága lesz a külföldi nyaralás – derült ki egy friss felmérésből, melyet a Bank360 megbízásából készítettek közel 1500 fő megkérdezésével.

A kutatásból kiviláglik, hogy a megkérdezett férfiaknak csak közel 40 százaléka, a nőknek azonban több mint fele nem tervez semmilyen utazást idén nyáron: se belföldre, se külföldre.

Azoknak az aránya, akik egyáltalán tervezgetik a nyaralást, még az 50 százalékot sem éri el.

Míg a férfiak egynegyede tervez idén külföldön vagy külföldön is nyaralni, addig a nők esetében ez az arány csupán 9 százalékos.

A csak belföldön nyaralók körében a nők és a férfiak aránya majdnem megegyezik: a férfiak 37 százaléka, a nők 38 százaléka tervez idén csak belföldön pihenni, ugyanakkor a férfiak csupán 39 százaléka, a nőknek viszont az 53 százaléka válaszolt úgy, hogy nem tervez semmilyen nyaralást.

A megkérdezettek 8 százaléka fog Magyarország határain belül és külföldön is nyaralni.

A kutatásból továbbá az is kiolvasható, hogy a külföldi utazást leginkább diplomával rendelkezők és a budapestiek engedhetik meg maguknak, közülük sorrendben 28 és 27 százalék tervez külföldi nyaralást.

Ezzel szemben a szakmunkások csupán 6 százaléka, a keleti országrészben élőknek pedig csak a 11 százaléka indul majd külföldre idén.

Forrás: Mérce

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!