Az állami tulajdonú regionális vízművek vezérigazgatói és szakszervezeti vezetői aláírták a három évre szóló bérmegállapodást - közölte a Nemzeti Vízművek Zrt. az MTI-vel szerdán.

A megállapodás értelmében az állami tulajdonú vízművek dolgozóinak alapbére 2021-ben 4 százalékkal, 2022-ben 7 százalékkal, 2023-ban pedig további 4 százalékkal emelkedik.

A Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója szerint a megállapodás célja, hogy tervezhető jövőképet biztosítson a munkavállalóknak, visszaállítsa a víziközműszakma tekintélyét, biztosítsa a dolgozók elköteleződését.

Volencsik Zsolt hozzátette, hogy az egyezség csaknem 6600 munkavállalót érint - írták.  

A közlemény szerint a víziközmű-dolgozók munkájáról a Miniszterelnöki Kormányiroda jogi és koordinációs ügyekért, valamint közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára is elismerően szólt. Benkő Tamás a bérmegállapodás aláírása alkalmából hangsúlyozta, hogy az ellátás biztonságát a járvány nem fenyegette, a közszolgáltatások mindvégig zavartalanul működtek.

A hároméves bérmegállapodás július 1-jén lép életbe, a béremelések fedezetét a kormány biztosítja - olvasható a közleményben.

Forrás: ATV

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!