A Fidesz törvénymódosításának köszönhetően az életmentő beavatkozásokon kívül nekik mindenért fizetniük kell az orvosnál - írja a 168 óra.

acebook-posztban számolt be Ungár Péter LMP-s képviselő arról, hogy kikérte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, hány ember vesztette el a társadalombiztosítási jogosultságát azóta, amióta az a rendszer, hogy aki nem fizet járulékot, annak nem jár egészségügyi ellátás Magyarországon.

A képviselő közlése szerint március 11. és május 31. között 76 ezer embernek került érvénytelenítésre a TAJ száma. 76 ezer ember mostantól csak akkor jár egészségügyi ellátás, ha külön fizet érte, miközben erre nyilván nincs lehetősége – írja Ungár.

A kormány szemére veti, hogy „mindezt a harmadik hullám csúcsán lépte meg, amikor létszükséglet volt, hogy mindenki orvoshoz forduljon, aki tüneteket észlel magán”. Ungár szerint „a Fidesz legfontosabb dolga az volt, hogy újra megüzenje: ez a kormány a gazdagokat támogatja, a nélkülözőket kisemmizi, és mindezt büszkén teszi”. 

Forrás: 168 óra