A miniszterelnöki főtanácsadó hangsúlyozta: a plafon 800 ezer forint, ennél többet senki sem kaphat vissza – írja a Népszava.

Körülbelül 1,1 millió családot érinthet az az Orbán Viktor által bejelentett intézkedés, mely szerint a gyermeket nevelő szülők jövőre visszakaphatják a teljes, idén befizetett adójukat

- mondta el az állami tévében a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója.

Nagy Márton arról beszélt, ez nagyjából másfél millió  keresőt érint. Ennek összege maximum 800 ezer forint lehet, ennél többet senki sem kaphat. A konkrét összeget úgy lehet kiszámolni, hogy ez az éves átlagbérnek az adótartalma, amit 15 százalékkal beszorzandó. Mindez azt jelenti, hogy két kereső esetén ennek mértéke akár 1,6 millió forint is lehet. Nagy Márton ismertetése szerint az egész csomag 600 milliárd forintba kerül, így az előzetes számítások szerint 400 ezer forintot jelent majd fejenként.  Jelezte azt is, hogy ennek lehetősége 5 és fél százalékos növekedés felett nyílik meg.  Mint lapunk is beszámolt róla, Orbán Viktor szerdán arról beszélt egy konferencián, hogy ha a magyar gazdaság növekedése az idén eléri az 5,5 százalékot, akkor 2022 első hónapjaiban - még a választások előtt visszakaphatja számos gyereket nevelő család a 2021-ben befizetett adóját.

Forrás: Népszava

 

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!