Egyszeri, 100 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal ismerték el a honvédelmi tárca munkatársainak évi teljesítményét – tudta meg a Bors. A napilap az összes tárcánál megérdeklődte, mekkora jutalmat kapnak dolgozóik. A honvédelmi tárcánál vezetői döntés alapján csak kormányzati szolgálati jogviszonyban álló dolgozók kaptak jutalmat: ilyen a közigazgatási államtitkár Dankó István, illetve Kun Szó István, Puskás Attila és Siklósi Péter helyettes államtitkárok. Hogy pontosan mennyit költött jutalmakra az idén 250 milliárd forintból gazdálkodó minisztérium, arra nem tértek ki válaszukban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium nettó 130 ezer forintot adott dolgozóinak, a földművelésügyi tárca munkatársai fejenként 80 ezer forintos Erzsébet-utalványt vihettek haza jutalomként. A Fazekas Sándor vezette tárcánál az állami vezetők, kormánytisztviselők nem kaptak prémiumot.

A szerencsések: átlag 1,3 millió a fa alá

Nem adott karácsonyi prémiumot dolgozóinak a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium sem. Az Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az október óta létező, Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda sem jutalmaz év végén, a Miniszterelnökség pedig nem reagált a lap megkeresésére.

Az uniós támogatásokért felelős intézményrendszer dolgozói viszont szép summát tehetnek a fa alá, aki jól teljesített, nyáron már kapott négyhavi bónuszt, a Világgazdaság számításai szerint több mint kétezren akár nyolchavi fizetést is hazavihetnek: ez átlagosan 1,3 millió fejenként. Az úniós fejlesztésekért felelős Miniszterelnökség, amely most a napilap megkeresésére nem válaszolt korábban úgy fogalmazott: több munkáért magasabb anyagi elismerés jár.