Nyolc nappal tovább, május 31-ig nyújthatják be bértámogatási kérelmeiket a kutatás, fejlesztés, innováció területén dolgozó munkavállalóik után a munkáltatók - írja az ATV.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az ITM közleménye szerint azt mondta: a kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatási programjában idén több mint 1300 cég vagy intézmény kért segítséget több mint 17 ezer munkahely megőrzéséhez összesen 13 milliárd forint értékben.

A gazdaság sikeres újraindításához elengedhetetlen a KFI szektor magasan képzett szakembereinek munkában tartása a járványhelyzet alatt. A nemzetközi kitekintésben is egyedülálló program keretében többek között mérnökök, kutatók, informatikusok után kaphatnak támogatást a vállalkozások. A lehetőség az összes ágazatot lefedi, tavaly közel 23 ezer szakember munkahelyének megtartásához járult hozzá.

Három hónapig köteles tovább foglalkoztatni

A januárban újraindult programban három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318.920 forintot. A megítélt támogatást a munkáltató kapja, annak fejében, hogy az érintett munkavállalóit legalább három hónapig köteles továbbfoglalkoztatni, a munkabérüket nem csökkentheti. Mostanáig mintegy 1150 vállalkozás több mint 16 ezer munkavállalója esetében született meg a támogatási döntés összesen több mint 12 milliárd forint értékben.

Ismét 4,7 millióan dolgoznak

Bodó Sándor kiemelte: „Magyarországon ismét közel 4,7 millióan dolgoznak, többen mint 2019 végén. Részben a bértámogatásnak köszönhetően a foglalkoztatás kiemelkedő mértékben bővült az IT ágazatban és a szakmai, tudományos, műszaki tevékenységben.”

A KFI bértámogatási program részletes dokumentációja a munka.hu oldalon érhető el. A kérelmeket a munkáltató székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei vagy fővárosi kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához lehet benyújtani 2021. május 31-ig.

Forrás: atv.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!