A mai napon a Vasas Szakszervezet és a B. Braun vezetése hivatalosan is aláírta a bérmegállapodást, melynek eredményeként a munkatársak legkésőbb május 15-ig megkapják az év elejéig visszamenőleg érvényes fizetésemelést – írta a heol.hu.

 Mint arról korábban beszámoltunk, a 2021-es bér- és juttatásokról szóló egyeztetést idén január 29-én kezdte meg a vállalat vezetősége a B. Braun Vasas Szakszervezet képviselőivel. Az elhúzódó tárgyalások és a szakszervezet által meghirdetett sztrájkot követően a B. Braun március 19-én újabb béremelési javaslatot tett, melyet végül az utolsó részletek pontosítása után május 4-én aláírtak a felek.

 A bérmegállapodásnak megfelelően az órabéres munkavállalók 69 százaléka 8 százalékos alapbéremelést kap, így ők túlóra nélkül bruttó 384 ezer 707 forint jövedelemben részesülhetnek egy ledolgozott hónap után. Az egyre magasabb bérkategóriák felé haladva csökken az emelés mértéke; az órabéres munkatársak további 26 százaléka számára 6 százalékos, és a maradék 5 százalék számára pedig (akiknek alapbére bruttó 458 ezer 000 forint feletti) 4 százalékos béremelést ad a vállalat.

– A mai napon egy hosszú, kihívásokkal teli egyeztetés végéhez értünk, amely folyamat nagyon tanulságos volt minden résztvevő számára – nyilatkozta Horn Péter, a B. Braun-csoport vezérigazgatója béremelés kapcsán. – A vállalat vezetésével igyekszünk a megszerzett tapasztalatokat felhasználni a jövőben, hiszen munkavállalóinkkal együtt közös célért dolgozunk, hogy újra növekedési pályára állítsuk a gyöngyösi gyárat, és stabil munkahelyet biztosítsunk munkatársainknak.

Forrás: heol.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!