Április közepén a Volkswagen megállapodásra jutott 120 ezer dolgozója béréről Németország legerősebb szakszervezetével, az IG Metallal. Elemzők szerint a tárgyalások eredménye rávilágított arra, hogy az autóipari munkavállalóknak csökkent az alkuereje, hiszen a koronavírus teljesen átrendezte a munkaerőpiacot, továbbá a járműipar az egyik legnagyobb áldozata a járványnak. Az autopro.hu cikke.

Ahogyan arról az autopro.hu már beszámolt, a Volkswagen és az IG Metall megállapodásának értelmében 2022-től 2,3 százalékos béremelést kapnak a Volkswagen dolgozói. Ezt a legtöbben úgy értékelték, hogy a járvány miatt még mindig magas a munkanélküliség, ezért a dolgozók nincsenek alkupozícióban.

Ez a megállapodás a Volkswagen Csoport minden gyárának dolgozóját, így az Audi győri munkavállalóit is érintheti. Az Audi Hungaria Zrt. dolgozóinak szakszervezete, az Audi Hungária Független Szakszervezet az utóbbi években ugyan sikeres megállapodásokat ért el, de a járvány az ő munkájukat sem könnyíti meg.

Sztrájkok, béremelések

Ha csak az elmúlt öt évet vizsgáljuk, akkor feltűnhet, hogy szinte minden évben komolyabb és elhúzódó vita alakult ki a győri Audi és az AHFSZ között. 2016-ban az autopro.hu arról számolt be, hogy kemény közös munka után született megállapodás, ráadásul csak április elejére állapodtak meg az aktuális, bértől függően 15 vagy 20 ezer forintos béremelésről. 2017-ben ennél hamarabb egyeztek meg, ráadásul nagyobb (30 ezres) béremelést kaptak az Audi Hungaria dolgozói.

Az utóbbi években kétségtelenül 2019 volt a legizgalmasabb év a győri Audi dolgozóinak bérét illetően, ekkor nemzetközi figyelem vetült Győrre, miután a dolgozók sztrájkba kezdtek – a közel hét napig tartó munkabeszüntetés hatására nemcsak Győrben, hanem Ingolstadtban is leállt a termelés az Audi üzemében.

A január végén született megállapodással az Audi Hungaria dolgozóinak 18 százalékkal nőtt a bére, valamint minden munkavállalónak minden hónapban jutott minimum egy teljes hétvége is.

2020-ban éppen a koronavírus-járvány kirobbanása előtt sikerült megállapodnia a szakszervezetnek a vállalattal egy három évre szóló béremelési csomagról, aminek értelmében minimum az inflációt követi majd a dolgozók bérének emelkedése.

Erős a szakszervezet, de mire lesz ez elég?

Ahogyan 2019-ben is megjegyezte az autopro.hu, az Audi Hungária Független Szakszervezetnek tagja a vállalat alkalmazottainak kétharmada. Ez azt jelenti, hogy a szakszervezet nagyon megerősödött az ország egyik legnagyobb vállalatánál és irányítási tényezővé vált.

Ez az elmúlt évek eredményein látszik is, azonban a világjárvány miatt átalakuló munkaerőpiac nincs jó hatással a szakszervezetek helyzetére – kis túlzással azt mondhatjuk, hogy örülhetnek a dolgozók, hogy megmarad az állásuk ebben a törékeny gazdasági környezetben, amikor bármikor előfordulhat, hogy le kell állnia a gyártósoroknak, az autók iránti kereslet pedig csak árnyéka a járvány előttinek.

Így is van eszköz a szakszervezet kezében

Jól mutatja az AHFSZ erejét, hogy közbenjárásukra az Audi Hungaria dolgozói helytállásukért COVID-bónuszt kapnak, bruttó 350 ezer forintot, mely az áprilisi bérükkel együtt érkezik majd meg május elején.

Az egyelőre még nyitott kérdés, hogy a járvány várható enyhülésével hogyan változik majd a munkavállalók helyzete akár globálisan, akár Magyarországon. Az biztos, hogy az elmúlt egy év eseményei rövidtávon a szakszervezetek erejének csökkenését hozta el, de az Audi Hungária Független Szakszervezet pozíciója biztosan továbbra sem gyenge, ezt mutatja a COVID-bónusz esete is.

Forrás: autopro.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!