Kávézója kilátásairól beszélt Boskovics Gábor tulajdonos. Vendéglátója 105 nap után kapta meg a 2,5 milliós bértámogatást, amelyből a csökkentett járulékok levonása után, tizenhárom alkalmazottra fejenként 10 ezer forint jut. A tulajdonos azt is hozzátette, hogy a tartalékaik februárig, törzsvendégeik adományaival pedig a májusig tudják fenntartani az üzletet – írja a Klubrádió weboldala.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, egy kis bár története kering a neten, amelyik három és fél hónapig várt a kormány által beígért kormányzati segítségre, amikor pedig megérkezett a bértámogatás, és elosztották azon dolgozók között, akiket nem kellett elbocsátaniuk, kiderült, hogy fejenként nagyjából havi 10 ezer forintos támogatásról van szó, ami az adott körülmények között nem jelent sokat.

Boskovics Gábor a szóban forgó kávézó tulajdonosa és üzletvezetője kifejtette, hogy 105 napot kellett várniuk az állami bértámogatásra. Az üzletember posztjában írta meg a vele történteket, amely legalábbis vegyes fogadtatásra lelt a kommentelők részéről. Az összeg nem lepte meg őt és munkatársait, akiknek bejelentett munkaóraszámát már csökkentették. Erre azért is szükség volt, mert a járvány előtt 18 órán át nyitvatartó üzlet előbb 7 hónapra kényszerült bezárni, 5 hónapig pedig korlátozások közepette napi 5 órán át 13 alkalmazottat nem tudott volna fenntartani.

A kormány által hirdetett járulékmentesség Boskovics szerint nem egyéb, mint csökkentett járulékok.

Arra vonatkozóan, hogy meddig tarthat nyitva az üzlet, Boskovics elmondta, hogy februárig tartottak ki tartalékaik, és a hűséges vendégek adományainak hála májusig biztosan fent tudja tartani magát a cég.

Forrás: Klubrádió

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!