Három hónapig is díjmentesen netezhetnek a digitális oktatásban részt vevő tanulók és tanárok egy frissen megjelent kormányrendelet szerint. A változtatásra a veszélyhelyzeti intézkedéscsomagon belül kerítettek sort – írja az azenpenzem.hu.

Tavaly novemberben jelentette be a miniszterelnök, hogy a veszélyhelyzet miatt 30 napig ingyen használhatják a világhálót, akik digitális oktatásban vesznek részt. Tíz nap sem telt el, és a Vodafone bejelentette: már közel 10 ezer ügyfél kérte a díjmentessé tett szolgáltatást. A Digi 1500 igénylőről beszélt, a Telekom nem árult el ilyen adatot.

Így is meglehetősen nyilvánvalónak tűnt, hogy van igény erre az intézkedésre. A veszélyhelyzet meghosszabbításáról (pontosabban újbóli elrendeléséről) a Magyar Közlönyben már megjelent jogszabályok között helyet kapott a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló 501/2020. kormányrendelet módosítása is.

A változtatás szerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás háromszor 30 napra vehető igénybe. A kedvezmény tehát nem csak a decemberi, hanem a januári és a februári számlákra is jár. Az érvényesíthetőséget azonban egy december közepi módosítással korlátozták, előírták ugyanis, hogy a kedvezmény a számla kibocsátását követően nem érvényesíthető.

A netet ingyenesen a középiskolák tanuló és tanárai kaphatják. Igénybevételére jogosult az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy pedagógus, illetve bárki, akinek előfizetését a  tanuló vagy a tanár használja. A  lakóhely, tartózkodási hely vagy szálláshely közül egy jogosultság alapján csak egy helyen vehető a szolgáltatás ingyenesen igénybe.

Forrás: azenpenzem.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!