Kezdenek felpörögni az igénylések a kutatási, fejlesztési és innovációs (kfi) bértámogatásra - közölte az ITM.

"Felgyorsult a kutatási, fejlesztési és innovációs bértámogatás (kfi) igénylése: míg a hét elejéig 100 munkaadó 550 magasan képzett szakember részére kért támogatást, addig ezek a számok az elmúlt napokban jelentősen megugrottak, többszörösükre nőttek. Mostanra már összesen 200 munkaadó nyújtott be kérelmet 1500 munkavállalójára, összesen közel 1 milliárd forint értékben" - idézik Bodó Sándort, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárát a minisztérium közleményében,

A magasan képzett szakemberek munkában tartására kidolgozott program többek között mérnökök, kutatók, informatikusok munkahelyének megmentését célozza. Januártól pedig már újonnan felvett munkavállalók után is kaphatják a vállalkozások, amelyekre nincs ágazati korlátozás, a teljes nemzetgazdaság számára elérhető a program.

A három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318 920 forintot, amelyet a munkáltató kap meg. A támogatás fejében a támogatott munkavállalókat legalább három hónapig kötelesek továbbfoglalkoztatni, munkabéreiket nem csökkenthetik.

Bodó Sándor szerint a nemzetközi kitekintésben is kivételes program a koronavírus-járvány első hulláma után közel 23 ezer magasan képzett szakember munkahelyének megtartásához járult hozzá összesen több mint 17 milliárd forinttal.

A KFI bértámogatási program részletes dokumentációja a munka.hu oldalon érhető el. A kérelmeket a munkáltató székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei vagy fővárosi kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához lehet benyújtani 2021. február 8-ig.

Forrás: napi.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!