A 2021-es béremelés után az áruházlánc üzleteiben 8 órában dolgozó munkavállalók kezdő bére legalább bruttó 335 700 forint, míg az elérhető legmagasabb bér bruttó 465 100 forint.

Idén is az inflációt meghaladó mértékben emelte az Aldi az áruházi és a logisztikai munkavállalói bérét, a legtöbb pozícióban legalább 4 százalékkal nőttek a bérek január 1-jétől, de egyes munkakörökben az emelés a 8 százalékot is elérte.

A tájékoztatás szerint a vállalat bérezési politikája továbbra is a lojalitást díjazza, vagyis minél hosszabb, az Aldinál eltöltött munkaviszonnyal rendelkezik a munkavállaló, annál magasabb bért kap.

Az Aldi a biatorbágyi logisztikai központjának munkatársai számára ugyanazt a bért biztosítja, mint az áruházi dolgozóknak.

Az áruházvezetők kezdő bére az év elejétől bruttó 603 400 forintra nőtt, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 974 100 forintra emelkedett.

A közleményben Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a vállalat a járvány idején is stabil, megbízható és kiszámítható munkaadónak bizonyult, a csökkenő fluktuáció is mutatja, hogy ez a munkavállalók számára még nagyobb értékké vált az elmúlt hónapokban. A dolgozók lojalitását jelzi, hogy 25 százalékuk több mint öt, 10 százalékuk pedig több mint 10 éve dolgozik a cégnél – közölte.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!