A pénzügyminiszter az emelt januári bér kifizetése után várja Varjú László országgyűlési képviselő bocsánatkérését az orvosoktól – olvasható a Népszavában.

 Vajon az a jobb, amikor Varjú László tornagyakorlatokat végez az MTVA-székháznál, vagy az, amikor nyilatkozik? Most éppen azzal riogat, hogy nem lesz az orvosok jövő évi béremeléséből semmi

– írja közösségi médiaoldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter Varju László (DK) országgyűlési képviselő azon közlésére reagált így, hogy a jövő évi költségvetésben nem szerepel az orvosok béremelését szolgáló 300 milliárd forint.

Megnyugtatom, lesz. Megállapodtunk a Magyar Orvosi Kamarával, és tartjuk a béremelés 2021. évi első lépését. Két hónap múlva, amikor meglesz az emelt januári bér kifizetése, várom Varjú úr bocsánatkérését az orvosoktól...Vajon képes lesz rá?

– teszi hozzá a miniszter.

 Varga magabiztossága meglepő abból a szempontból, hogy nemrég a Népszava megírta: a tárcavezető egymásnak ellenmondó üzeneteket küld a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban. Először a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara fórumán beszélt arról, hogy a jövő évi büdzsét egyrészt a megváltozott helyzethez igazítva módosítani kell, majd pár nappal később – az uniós költségvetési vétó belengetése után - már arról beszélt a Világgazdaságnak adott interjúban, hogy a jövő évi kiadások finanszírozása megoldott.

Varga azt is elmondta, hogy az idei költségvetési bevételek 1700 milliárddal lesznek kisebbek a tervezettnél és azt sem lehet kizárni, hogy 2021-ben az agrártámogatásokon kívül egyetlen eurócent sem érkezett az Európai Uniótól. Így a 2021-es költségvetés eleve 1500- 2000 milliárd forintnyi mínusszal kezd, ami még nem tartalmazza a kormány által beígért orvosi béremelés, családpolitikai intézkedések hiányzó forrásait.

Forrás: Népszava

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!