Mi lenne, ha a hatalom a vírus ellen vívna szabadságharcot, és nem rendelne mindent politikai érdekeknek alá – kérdezte Tóth Bertalan.

Meghiúsította a fideszes többség az Országgyűlés Népjóléti Bizottság ülését, így a grémium nem tárgyalhatta meg az MSZP javaslatát, ami arról szólt, hogy az igazolt Covid-fertőzés miatt táppénzre kényszerülök a fizetésük 100 százalékára legyenek jogosultak lábadozásuk ideje alatt (jelenleg ez az arány 60 százalék) – konstatálta szomorúan a testület szocialista elnöke. Korózs Lajos a kormánypárti képviselők távolmaradásáról csupán annyit tudott mondani, hogy kapott egy levelet, miszerint nem vesznek részt az ülésen, indoklás nem volt.

 Az MSZP politikusa szerint a pártlogika gyűrt minden józan érvet maga alá, hisz a fideszes honatyáknak tudniuk kell, hogy a táppénz jelentette durva jövedelemcsökkenés miatt sokan inkább betegen is dolgoznak, terjesztve ezzel a kórt.

 A magyar munkavállalók éppen ezért duplán félnek a vírustól: nemcsak az egészségükért aggódnak, hanem a megélhetésükért is – mondta a szocialista javaslatot jegyző Tóth Bertalan. Az MSZP társelnöke szerint sok közalkalmazott (például pedagógus) inkább nem tesztelteti magát, mivel nem engedheti meg magának, hogy elveszítse a fizetése 40 százalékát. És nincs ez másképp a versenyszféra dolgozóival. Épp ezért elfogadhatatlan az MSZP-s politikus szerint, hogy a Fidesz nem volt hajlandó megtárgyalni a felvetést. Mi lenne, példálózott Tóth Bertalan, ha egyszer a vírus ellen vívnánk szabadságharcot? 

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!