Az idősotthonok munkatársait szintén ilyen összeggel segítik Karácsonyék. A szociális intézmények meleg ételt is kapnak – olvasható a HVG-ben.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármestere aláírta a szociális munka napján beterjesztett javaslatot, így a Fővárosi Önkormányzat 100 ezer forintos külön juttatással ismeri el decemberben az idősotthonokban és hajléktalanszállókon dolgozók “rendkívüli áldozatvállalását” a koronavírus-járvány második hulláma alatt – közölték csütörtökön.

A jutalomban a fővárosi fenntartású szociális otthonok minden munkavállalója, több mint 2500 munkatárs részesül – erre a főváros közel 300 millió forintot szán.

Hozzátették: a járvány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó következményeinek enyhítése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester – a veszélyhelyzet időszakában, a Közgyűlés hatáskörében eljárva – elrendelte az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet számára a főváros területén hajléktalan vagy más szociális ellátásban részesülő állampolgárok egészségének védelmét, alapszükségleteinek biztosítását szolgáló étkeztetési feladatok ellátását is.

 Mint írták, az intézmény 39 ezer adag napi menüt tud biztosítani például a hajléktalanellátó intézményeknek, idősotthonoknak, családok átmeneti otthonának, főként azon intézményeknek, amelyek a karantén és a látogatási, illetve kijárási tilalom miatt bezárni kényszerültek. Hasonló intézkedésről a járvány első hulláma alatt is rendelkezett a Főpolgármesteri Hivatal – zárul a közlemény.

Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!