Keveslik, ezért egyöntetűen elutasítják a nyugdíjasok az 1,2 százalékos nyugdíjkiegészítést - olvasható az infostart.hu oldalán.

A Nyugdíjas Szakszervezetek Egyeztető Tanácsában együttműködő országos érdekképviseletek 1,5 százalékos korrekciót, a kisnyugdíjasoknak is legalább 50 ezer forintot követelnek - mondta az InfoRádióban a szervezet elnöke, Juhász László.

Nem vagyunk elégedettek. Egy normális évben elég volna, de idén nem úgy változtak a nyugdíjas fogyasztói kosarak, mint máskor. A járványidőszakban az élelmiszerárak drasztikusan emelkedtek, az átlagos infláció duplájával, 7-8 százalékkal, az alapvető élelmiszerek árai pedig a háromszorosával, 10 százalékot is megközelítően. A nyugdíjasok ebből fogyasztanak többet

- húzta alá Juhász László.

Már felvették a kapcsolatot az illetékes minisztériummal, illetve levelet is írtak a miniszterelnöknek, de nem igazán reagálnak a megkeresésekre.

Juhász László szerint az Idősügyi Tanács nem megfelelő konzultációs fórum a kormány számára, az a szervezet ugyanis nem képvisel sok embert, a szakszervezet viszont igen.

 Forrás: infostart.hu