Ott élnek jól az emberek, ahol erős, jól működő szakszervezetek vannak - mondja a DK európai parlamenti képviselője. Az Orbán-kormány itt megszüntette a párbeszédet.

 Európai minimálbér kidolgozását sürgette a brüsszeli bizottság vezetője. Ursula Von Der Leyen  az Európai Parlament ülésén arról beszélt, ideje, hogy megfizessék a munkát, és azt kéri, hogy a tagállamok készítsék el a közös uniós minimálbér tervezetét.  A politikus szólt a koronavírus járvány okozta válságról, annak társadalmi gazdasági hatásairól is. Szerinte  a vírus megmutatta mennyire törékeny a minket körülvevő világ, de ugyanakkor lehetőség arra, hogy jobbá tegyük ezt a világot. Azt is bejelentette, hogy egészségügyi csúcsot kezdeményez a világ vezető gazdaságai és az uniós tagállamok részvételével jövőre Olaszországban, ahol a G- 20 találkozója lesz. 

Karnyújtásnyira kerültek a magyarok az európai minimálbérhez és az Egészségügyi Unióhoz - reagált a DK európai parlamenti képviselője. Dobrev Klára  a Klubrádiónak nyilatkozva üdvözölte az erről szóló korábbi szándék megerősítését. Szerinte az előkészítés jól halad, és rövid időn belül tető alá hozhatják  az erről szóló megállapodást is. Közleményében így fogalmaz az EP alelnöke: A Demokratikus Koalíció egyik legnagyobb vállalása volt az európai minimálbér és az Egészségügyi Unió bevezetése. Sokan nem hitték el nekünk, hogy ez sikerülhet, az elmúlt több mint egy év megfeszített munkája azonban minket igazolt. Kitartásunknak és elszántságunknak köszönhetően egyre közelebb kerülünk sokak álmához.

Forrás: Klubrádió