A nyugdíjkiegészítés azonnali, 4,3 százalékra emelését, de személyenként minimum egyszeri 10 ezer forintos juttatást kér a kormánytól a Magyar Szakszervezeti Szövetség, miután a statisztikai hivatal legfrissebb jelentése is alátámasztotta a szövetség márciusi aggályait: az infláció el fogja érni a 4 százalékot.

 A kormány nem hagyhatja magukra a legkiszolgáltatottabb embereket - hívták fel a figyelmet az MTI-nek küldött csütörtöki közleményben.
   

A közleményben Juhász László, a szervezet nyugdíjas tagozatának elnöke elmondta: azt a kormány is tudja, hogy a kisnyugdíjasok megélhetési forrását az inflációtól függetlenül fel kell zárkóztatni az aktív dolgozók átlagbéreit megközelítő mértékben, ám a tervezettnél nagyobb infláció még jobban indokolja az azonnali korrekciót. A MASZSZ nyugdíjas tagozata felszólítja a kormányt: azonnali nyugdíjemeléssel gondoskodjon azokról, akik aktív munkával az elmúlt évtizedekben jelentősen hozzájárultak a gazdaság növekedéséhez, de idős korban már nem képesek rá - tette hozzá.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!