Mindenki azzal élhet, akivel szeretne, és a kormány azt sem mondja meg, hogy vállaljon-e gyereket egy pár, és ha igen, mennyit – mondta Novák Katalin a Mandinernek adott interjújában.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint nem igaz, hogy a kormány a vagyonosabbakat részesíti előnyben, azt az életstratégiát viszont nem tudják támogatni, hogy valaki a gyerekeiből és nem a gyerekeiért akar élni. A politikus elismerte, hogy bár sok támogatást nyújtanak a családalapítás előtt álló fiataloknak, abban lát még feladatot, hogy a felnőttkor első szakaszában segítsék azokat, akiknek nincs önálló otthonuk és albérletben élnek.

Novákot kérdezték arról is, nem lát-e problémát abban, hogy Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár az ellenzéki sajtóval nem áll szóba, és nem tárgyal egy fiatalok érdekeit is képviselő szakszervezettel.

Amikor kellett, Zsófi mindig rendelkezésére állt annak, akivel értelmesen lehetett beszélni, színjátékban azonban nem vállal statisztaszerepet

– válaszolta Novák Katalin.

A politikus, aki a Fidesz alelnöke is, arra a kérdésre, hogy miként látja pártja jövőjét a Európai Néppártban, azt válaszolta, szerencsére Donald Tusk nem azonos a néppárttal, mi pedig nem vagyunk hűtlen népség. Ehhez a pártcsaládhoz tartozunk, és megadjuk az esélyt egymásnak a folytatásra.

Forrás: 24.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!